#39: Eirin Winje: Å finne løpegleden med diabetes 1 takket være et ketogent kosthold

Sesong #2

Eirin Winje har type 1 diabetes og klarer etter nesten 28 år endelig å trene uten at diabetesen ødelegger treningseffekt og treningsglede - fordi hun er i fettforbrenning/ketose. Hun begynte å løpe i januar, og bestemte seg samtidig for å løpe Oslo Maraton allerede i september! Eirin er en ekte baktropper - og hun fullførte halvmaraton med perfekt blodsukker!

Her forteller hun hvordan hun spiser til hverdags og før hun skal løpe, hvordan et ketogent kosthold virker på kroppen og hvordan det gjør at hun kan nå løpe med sin diabetessykdom. Men dette er ikke bare for dem med type 1 diabetes!

Eirin er psykologspesialist med spesialisering i rus og avhengighetslidelser. I tillegg har hun doktorgrad i årsaker til spiseforstyrrelser. Nå har hun satt seg godt inn i forskning om keto, fettforbrenning og trening, og kommer her med mye nyttig kunnskap for deg som vil lære mer om trening med fett som energikilde.

Her er episode 39 av Baktroppen!

Eirin finner du på Instagram: impossible_run
På Facebook: Psykolog Eirin Winje
...og på www.eirinwinje.no

Et av tipsene Eirin kommer med på slutten til deg som er interessert i keto og trening, er å google Jeff Volek.

Disclaimer: Å lytte til denne podkasten danner ikke et behandlerforhold til Eirin, målet er å inspirere og informere om fordelene ved et ketogent kosthold.

---

Baktroppen er en løpepodkast fra nettbutikken Løpeskjørt.no. Thea Stenersen og Tone Nordang Pettersen snakker om løping i alle former, både med og uten gjester.

Følg oss gjerne på Instagram: baktroppen_podkast
- og bli med i Facebook-gruppen vår: facebook.com/groups/baktroppenpodkast

Der kan du bidra til temaer og komme med forslag til gjester.

Vi blir også veldig glade om du vil følge og abonnere, og legge igjen noen stjerner eller en omtale der du hører podkast. Tusen takk!